Serlahkan Sokongan Buat Saudara Seaqidahmu!

Allaahu akbar! (Wa lillahil hamd!)

Down! Down! Husni Mubarak!

Begitulah sepintas lalu gema sorakan di sepanjang 'Himpunan Bersama Kebangkitan Rakyat Mesir'.

Kita mengharapkan agar Allah menjatuhkan pemimpin yang zalim dan kejam. Kita mengharapkan agar Allah memberi kembali peluang untuk Islam kembali menyinar dan memerintah.

Saban hari, kita berusaha. Menyebarkan maklumat, menyeru dan mengajak.

Kita lantang sekali apabila di hadapan orang ramai, atau di hadapan pemimpin yang zalim tersebut.

Tapi, rasanya lebih malu apabila kita beria-ia mahu Allah menewaskan musuh yang kita benci, sedangkan musuh yang sepatutnya kita benci terlebih dahulu, kita tidak benci padanya. Kita tidak menjauhi dan menghindar darinya.

Lupakah kita? Ramai punya musuh dalam diri, tapi tidak mampu ditewaskan. Tapi mahu menewaskan musuh yang lebih besar! Tidak kiralah apa jua musuh dalam dirinya! Sama ada perangai mazmumah, atau sifat-sifat yang negatif seperti malas, mudah putus asa dan sebagainya.

Begitu juga, ramai melaungkan agar Islam ditegakkan, sedang saja Islam dalam dirinya tidak mahu ditegakkan, atau ditegakkan sekadar yang diingini, atau pada batas-batas yang disukai sahaja. Tidakkah itu satu pengkhianatan yang lebih besar?

Saudaramu di sana, (Palestin, Mesir, Tunisia, Jordan, Yaman dan lain-lain) inshaAllah kuat-kuat sahaja. Kita mahukan semangat lantang kita di medan selari dengan semangat kita menewaskan musuh dalaman kita! Musuh Allah tidak musnah dengan hebatnya teknologi kita, tapi mereka musnah apabila kita punya hubungan dengan Allah kental dan teguh!
~ Tewaskan Musuh Dalam Dirimu, Kelak Musuh Yang Lain Di Muka Bumi Juga Akan Tewas InshaAllah! ~

Listening to : Untuk Sebuah Perubahan (Fathul Jihad)
Reading : Dakwah Kami (Himpunan Risalah HAB)
Mood : Hamaasah Al-Laahibah!