(( Mencari Keredhoan dariNya... ))

1.Update hubungan dengan Allah sekurang2nya 5 kali sehari
Jaga solat fardu.

2.Selalu scan virus2 mazmumah dan clean worm2 tersebut
Muhasabah diri seterusnya istighfar dan taubat atas kesalahan lalu.

3.Defrag iman supaya tidak berlaku 'hang'
Pertingkatkan tahap iman agar sentiasa konsisten dalam amal.

4.Jika ada bad sector dalam hati, fix problem dan lakukan post-mortem
Lebih kurang macam No 2.

5.Install amalan sunat yang belum pernah diamalkan
Cuba peruntukkan masa untuk amalan sunat yang jarang atau tak pernah diamalkan.



"Sesungguhnya orang-orang yang beriman adalah mereka yang apabila disebut nama Allah GEMENTAR HATINYA dan apabila dibacakan ayat-ayatNya kepada mereka, bertambah(kuat) imannya dan hanya kepada Tuhan mereka bertawakkal."
(( 8, Al-Anfal : 2 ))


6.Restore iman jika ada melakukan dosa
Lebih kurang jugak macam No 2.

7.Bluetooth tazkirah antara sahabat2 dalam usrah
Saling ingat-memperingati sesama sahabat.

8.Upgrade RAM ketaqwaan dalam diri
Usahakan diri untuk menjadi lebih baik dari sebelum ini.

P/s - saje letak.. Takde idea nak tulis sebenarnya.. Yang baik dari Allah, yg kurang, dari ALlah, bersandarkan diri ana yg lemah.

3 Tindakbalas²:

Anonymous said...

Assalamualaikum..

boleh copy x text ini??

-Pelajar berilmu-

kahfi8 said...

wa'alaikumussalam..
silakan.. takde hakcipta pun.. semoga giat dalam menyebarkan da'wah..

kelip-kelip said...

salam..

semua susunan begitu menyentuh..
saya da copy lirik lagu,
hope can sharing..
begitu indah susunan ayat, menyentuh jiwa saya sebagai muslim..
erm belajar kat UUM erk?
saya pun da ambil subjek Hubungan Entik tapi xbape faham sangat la..

pape pun terusan berdakwah,
hope Allah bless you..

thanx,
wassalam..